Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście kokosowym
Banany w cieście to prosty w przygotowaniu deser, który zachwyci Was swoją słodkością chrupkością. Banany poddane obróbce cieplnej, a w tym przypadku zanurzone w cieście kokosowym, a następnie gorącym tłuszczu, nabierają wilgotnej struktury. Dzięki temu ten deser jest bardzo soczysty i uwaga - podczas jedzenia można zapomnieć o tym ile kawałków bananów w cieście się już zjadło!
Sprawdźcie przepis na banany w cieście:
1. Mąkę, mleko, jajka, proszek, śmietanę, kokos łączymy ze sobą. Składniki dokładnie mieszamy za pomocą miksera.
2. Banany obieramy ze skórki. Każdego dzielimy na połowę lub na 3 części, w zależności jakiej są one wielkości.
3. Owoce zanurzamy w cieście kokosowym. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.
4. Gotowe posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.