Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany z grilla

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
ser żółty 1 plaster
papryka czerwona 1/2 szt
por 100 gram
pierś z kurczaka 100 gram
przyprawy do grilla Prymat
sos czosnkowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany z grilla

Kroki postępowania

1
Bakłażan myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy środek, grillujemy z obu stron.
Krok 1 - Bakłażan faszerowany z grilla foto
2
Pierś z kurczaka kroimy w cieniutkie plastry, nacieramy przyprawami, grillujemy.
Krok 2 - Bakłażan faszerowany z grilla foto
3
Bakłażan wykładamy serem i grillujemy aż do jego rozpuszczenia.
Krok 3 - Bakłażan faszerowany z grilla foto
4
W tym czasie kroimy warzywa ( w tym pokrojony środek bakłażana) i grillujemy posypane przyprawą.
Krok 4 - Bakłażan faszerowany z grilla foto
5
Do bakłażana wkładamy warzywa wymieszane z mięsem, polewamy sosem czosnkowym i dekorujemy papryką.
Krok 5 - Bakłażan faszerowany z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 14.07.2013 21:20
fajne danie
Katarzyna59 09.07.2013 07:47
apetycznie wygląda
Magula 09.07.2013 07:40
fajny przepis, chętnie spróbuje
Piotr-21 09.07.2013 00:06
pyszne jedzenie
Ania321 08.07.2013 23:58
apetyczna potrawa :)
Barbara/zuza22_85 08.07.2013 23:52
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak