Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAJADERKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
kasza manna 1 szklanka
margaryna 1 sztuka
herbatniki 4 paczki
kaka 1-2 lyżki
cuki 1 szzklanka
aromat migdałowy
śmietana 30% 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BAJADERKA

Rozpuścić margarynę z mlekiem. Odrobinę odlać wymieszać z kakao,a resztę zagotować.Dodać cukier,aromat.Wsypywać kaszkę,mieszać aby nie powstały kluski.Na dno blachy wyłożyć herbatniki na to masę.Zostawić do wystudzenia.Śmietanę ubić z cukrem na sztywno,dodać rozpuszczoną żelatynę(w malej ilości wody).Śmietanę rozprowadzić na masie,przykryć pozostałymi herbatnikami. Wstawić do lodówki aby się schłodziło.Dowolnie udekorować.(U mnie była masa lukrowa)SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 19.02.2014 09:08
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak