Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
majonez 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Babke można polać lukrem

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa

Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, następnie dodajemy żółtka oraz majonez. Do masy przesiewamy wymieszane z proszkiem do pieczenia obydwie mąki, mieszamy łyżką. Przelewamy do formy i pieczemy około 40 minut w 170 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 28.06.2017 10:17
dziękuję....
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:48
jaka piękna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak