Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa na kefirze

5.0
(44)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 3/4 szkl.
cytryna - skóka i sok
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mąka pszenna 2 szkl.
kefir 1 szkl.
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa na kefirze

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Krok 1 - Babka cytrynowa na kefirze  foto
2
Dolać olej i sok z cytryny, dodać startą skókę cytrynową i wymieszać.
Krok 2 - Babka cytrynowa na kefirze  foto
3
Dołożyć bardzo gęsty kefir i przemieszać do wyrównania konsystencji.
Krok 3 - Babka cytrynowa na kefirze  foto
4
Dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia - zmiksować tylko do połączenia.
Krok 4 - Babka cytrynowa na kefirze  foto
5
Ciasto przełożyć do dużej formy babkowej z kominkiem.
Krok 5 - Babka cytrynowa na kefirze  foto
6
Piec 45-60 minut w 175*C.
Kroić po zupełnym ostygnięciu.
Krok 6 - Babka cytrynowa na kefirze  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 24.04.2017 22:22
Fajna babka i na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak