Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko szt
margaryna miekka 0.5 kostka
śmietana 2 łyżki
cukier 1/3 szklanki
cukier waniliowy 0.5 opakowanie
proszek do pieczenia łyżeczka
Krem:
margaryna 20 dkg
żółtko jajek sz szt
sok z cytryny szt
skórka z cytryny 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki
DODATKOWO:
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem cytrynowym

Składniki na ciasto zagnieść. Foremki natłuścić i wylepić ciastem. Upiec w 180 stopniach aż nabiorą jasno złotego koloru.
Krem: żółtka utrzeć z cukrem na parze, margarynę utrzeć w osobnej misce. Do utartego tłuszczu przelać masę jajeczną,wymieszać,dodać sok z całej cytryny i łyżeczkę jej startej drobniutko skórki. Wymieszać. Kremem za pomocą szprycy napełnić ostudzone babeczki. Delikatnie żeby krem nie wyleciał wyturlać babeczki (tam gdzie znajduje sie krem) w wiórkach kokosowych. Przed podaniem włożyć w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 21.02.2013 09:43
pycha
Kasia36 13.02.2013 21:02
super
Kasia36 13.02.2013 21:02
super
sara1 27.01.2013 21:22
puszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak