Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kakaowe z panna cottą, kremówką i truskawkami
Nakładamy do specjalnej formy z wypukłymi wgłębieniami i wstawiamy do piekarnika (175st) na 20 minut.
Studzimy. Wyjmujemy z formy.
2. Kremówkę, mleko i drobno pokrojoną czekoladę umieścić w garnku i podgrzać, cały czas mieszając aż do rozpuszczenia czekolady. NIE GOTOWAĆ. Zdjąć z ognia. Dodać cukier i porządnie wymieszać.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Chwilkę przestudzić i wlać do gorącej masy mleczno-czekoladowej, zmiksować mikserem, by żelatyna dokładnie się połączyła.
Gdy zacznie tężeć to napełniamy nią wgłębienia w babeczkach.
Do dekoracji:
300ml kremówki
Łyżeczka cukru pudru
Truskawki
Sos czekoladowy
3. Sos czekoladowy:
¼ margaryny
Czubata łyżka kakao
Łyżka mleka
Łyżka cukru pudru
Margarynę rozpuszczamy i łączymy z nią resztę składników. Nie gotujemy.