Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki jeżyki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
olej 1/3 szklanki
mleko 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
jaja 1 sztuka
cukier 0,5 szklanki
kakao 4-5 łyżek
płatki śniadaniowe

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki jeżyki

Kroki postępowania

1
Do miski wlewamy "mokre" składniki i miksujemy.
Krok 1 - Babeczki jeżyki foto
2
Do drugiej miski wsypujemy "suche" składniki i mieszamy.
Krok 2 - Babeczki jeżyki foto
3
Łączymy "mokre i suche" dokładnie mieszając. Wypełniamy do połowy foremki na babeczki.
Krok 3 - Babeczki jeżyki foto
4
Do reszty masy dodajemy kakao. Miksujemy i wlewamy na wierzch.
Krok 4 - Babeczki jeżyki foto
5
Na górę wlanego ciasta kładziemy płatki śniadaniowe - czekoladowe kuleczki.
Krok 5 - Babeczki jeżyki foto
6
Pieczemy przez 18 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6 - Babeczki jeżyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.07.2015 15:25
fajne babeczki
paula191919 28.07.2015 22:05
Wyglądają smakowicie te babeczki
bietka 03.11.2014 08:47
ładnie wyglądają i moim dzieciom z takimi płatkami bardzo by smakowały :)
Ewelina1991 03.11.2014 08:19
przepyszne babeczki
Krystyna32 03.11.2014 08:18
pyszności
norweska20 02.11.2014 22:34
wyszły super
wwwiolka 02.11.2014 21:19
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak