Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki cynamonowe
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól przesiać.
Jajka utrzeć z cukrem, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodać po kolei jajka, jedno po drugim ciągle miksując na najwyższych obrotach, dodać wanilię- wymieszać.
Na zmianę łączyć suche składniki z masą maślaną i mlekiem. Miksować na najniższych obrotach, aż do wyczerpania składników.
Przełożyć masę do foremek z papilotami, na 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach (termoobieg) przez 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić.
Polewa:
Do cukru pudru dodać odrobinę soku z cytryny, mieszać ciągle dodając sok, aż postanie lukier. Połączyć z serkiem Philadelphia. Polać babeczki, udekorować wiśnią kandyzowaną.
Smacznego!