Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aroniówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
spirytus 1/2 litra
liście wiśni 200 sztuk
cukier 1 kg
woda 6 szklanek
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aroniówka

Aronie i liście z wiśni bardzo dokładnie umyć, zalać wodą. Dodać cukier. Zagotować. Gotować przez pół godziny na wolny ogniu. Przestudzić. Przecedzić przez sito. Dodać kwasek cytrynowy, dokładnie wymieszać. Wlać spirytus, wymieszać, przelać do butelek. W zasadzie można pić od razu, jednak lepsza jest kiedy się "przegryzie", czyli po kilku dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 03.10.2013 12:11
smaczna naleweczka
IlonaAlbertos 22.06.2013 17:31
Lubię takie domowe nalewki.
romanrafal
romanrafal 21.01.2013 14:37
na takie morżne dni jak teraz to w sam raz,pycha
Krystyna32 08.01.2013 08:24
extra
IZABELA29 25.12.2012 09:55
a ja nie piłam
ben-ka 25.12.2012 09:08
aroniówkę też robię.
Iwusia 10.12.2012 23:35
ooo to coś dla mnie :D
barbara11561 06.11.2012 16:04
pyszna ,też robiłam:)
Angelika10 04.10.2012 07:43
fajna
berys18 23.09.2012 08:31
z chęcią bym spróbowała
mirosława4 14.09.2012 18:35
taka domowa naleweczka jest najlepsza !
mela25 03.09.2012 07:01
pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak