Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak z termomiksu

5.0
(43)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 10 szt
cukier 1,5 kubka
cukier waniliowy 3 łyżeczki
mleko skondensowane niesłodzon 1,5 kubka
wódka 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak z termomiksu

Do naczynia miksującego włożyć żółtka i cukry- 5 minut, obroty na 3, temperatura 65 stopni. Następnie wlać mleko i wódkę, zostawić na tych samych ustawieniach przez kolejne 5 minut.

Przelać do butelki (0,7 l lub do dwóch 0,5 l) i poczekać aż ostygnie, najlepiej przez całą noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.01.2014 17:54
uwielbiam ajerkoniak
Janina 14.01.2014 17:58
Jest wspaniały, dostałam taki od koleżanki;)
Wafelek2601 14.01.2014 12:24
To coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak