Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki lubczykowe w sosie ziołowo-pietruszkowym (wersja delikatna-dla dzieci)
Kroki postępowania
Pulpeciki wkładamy do sosu i gotujemy jeszcze 5 minut.
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 1/2 kg |
lubczyk świeży | 2 duże gałązki |
jajko | 1 szt |
marchewka ugotowana | 2 duże |
pietruszka gotowana | 1 duża |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3-4 łyżki |
serek topiony | 75 g (ziołowy) |
Majeranek suszony Prymat | 3 łyżki |
natka pietruszki | 3 łyżki posiekanej |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: