Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Jogurtowo - śmietanowe pod fioletową taflą "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 15 szt
jogurt naturalny 300 g
śmietana 18 % kwaśna 150 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 80 g
galaretka 1 ametysowa szt.

Przepis i sposób przygotowania na: " Jogurtowo - śmietanowe pod fioletową taflą "

Galaretkę rozrabiamy wg. przepisu na opakowaniu.

Dokładnie mieszamy.

Odstawiamy do ostudzenia.






Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.

Studzimy.





Masa:

W misce rozrabiamy śmietanę z jogurtem.

Dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę.

Wszystko razem dokładnie! miksujemy.

Wylewamy na ułożone obok siebie biszkopty.

Wygładzamy powierzchnię.

Wkładamy do lodówki.

Na zastygniętą masę wylewamy lekko tężejącą galaretkę.

Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.02.2013 07:21
super wygląda z tą fioletową galaretką
Malinka 29.01.2013 09:28
Ciasto robi wrażenie!
agnieszkalider 25.01.2013 22:30
Piękny i smaczny
Rafał10 25.01.2013 19:11
super i jakie efektowne :)
Agnieszka_B 18.01.2013 22:19
Wygląda pięknie :)
Magula 15.01.2013 18:15
ciekawie wyglada z ta galaretka
Wiesława1 15.01.2013 17:50
super
Katarzyna34 15.01.2013 16:52
super kolorek
Anna133 15.01.2013 16:35
bardzo lekkie sie zapowiada
jolanta19 15.01.2013 16:23
super
Anula 15.01.2013 15:56
Ładnie sie prezentuje
Vanilla
Vanilla 15.01.2013 15:49
piękna
IwonaKa 15.01.2013 15:47
moje smaki,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak