Przepis i sposób przygotowania na: " Cynamonowe cupcakes z kremem pomarańczowym i mandarynkami "
Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Dokładnie mieszamy.
Z powstałej części odkładamy 1 czubatą łyżkę.
Dodajemy do niej 1 łyżeczkę kakao.
Mieszamy.
Do foremek
( ja jak zwykle używałam silikonowych - polecam! ) nakładamy jasne ciasto
( mniej więcej do 3/4 wysokości ).
Do osobnej foremki wkładamy ciemne ciasto.
Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut
( do "suchego patyczka" ).
Chwilę studzimy.
Z jasnych muffinek delikatnie ścinamy górę na prosto
( powinna nam wyjść kopułka po upieczeniu ).
Ciemną muffinkę drobniutko siekamy.
Robimy krem:
Gotujemy budyń na mleku.
Studzimy.
Masło uciekamy z cukrem.
Cały czas ucierając, dodajemy po łyżce zimnego budyniu.
Na koniec wlewamy likier i dokładnie mieszamy.
Polewamy muffinki ... posypujemy pokruszonym ciemnym ciastem i zdobimy cząstkami mandarynek.
Smacznego!