Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak zrobić pieczony boczek z sałatką z kaszy jęczmiennej?

Jesienią zwiększa się nasz apetyt na mięsne, treściwe potrawy, które dadzą uczucie sytości na długie godziny. Jak zrobić pieczony boczek z sałatką z kaszy jęczmiennej, który należy do takich sycących jesiennych potraw?

Podczas przygotowywania boczku do pieczenia, pamiętajcie aby dobrze ponacinać jego skórkę, a następnie dobrze go przyprawić. 

Bardzo ważna jest zarówno temperatura pieczenia jak i odpowiednia długość obróbki termicznej. 

Upieczony boczek poznacie po tym, że po poruszeniu widelcem będzie bliski "rozpadnięcia się".

Cebulę do boczku dodajcie dopiero po godzinie pieczenia, dzięki temu unikniecie jej spalenia. 

Nie zapomnijcie również systematycznie podlewać Waszej pieczeni, dzięki temu mięso będzie soczyste. 

Za wyjątkowy smak sałatki odpowiada tłuszcz, na który smażycie kapustę oraz kaszę jęczmienną. Możecie go zamienić na inny, ale niestety potrawa może utracić swoje wyjątkowe walory smakowe. 

<< PRZEPIS NA PIECZONY BOCZEK Z SAŁATKĄ Z KASZY JĘCZMIENNEJ >>

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak