Wraz z emisją kolejnych odcinków programu Doradca Smaku zachęcamy Was do gotowania i odkrywania swoich smaków. Zainspirujcie się przepisami i zdobądźcie sprzęt do kuchni lub elegancką zastawę.
I turę konkursu ogłosiliśmy TUTAJ
Wybraliśmy już 1-ego Laureata po 1 tygodniu z Doradcą Smaku: Kuchnia Marty za przepis "Pieczone pierogi nadziewane sosem bolognese" inspirowane przepisem z programu "Spaghetti bolognese"
Co należy zrobić by wziąć udział w konkursie?
Konkurs trwa od 26.01.2015 do 30.04.2015. W tym czasie zainspirowani przepisami z programu "Doradca Smaku" możecie wysyłać nam swoje zgłoszenia konkursowe. Zgłoszenie konkursowe powinno być inspiracją przepisu z programu z danego tygodnia.
Doradca Samku wybierze po 1 najciekawszej inspiracji z danego tygodnia emisji programu. Poszczególne tury tygodniowe wraz z przepisami wchodzącymi w skład tury ogłaszane będą na bieżąco na stronie DoradcaSmaku.pl.
Przepisy powinny zostać dodane do serwisu już po rozpoczęciu emisji odcinków - czyli zgłoszeniem nie może być przepis istniejący w serwisie przed rozpoczęciem emisji programu.
Zgłoszeniem konkursowym nie może być również taki sam przepis, ani ten sam przepis w innej formie podania jak przepis z programu. Przepis z programu powinien być inspiracją – to znaczy, że Uczestnik musi użyć przynajmniej 50% takich samych składników wykorzystanych w programie, ale finalny efekt potrawy musi się różnić.
Zgłoszenie konkursowe powinno nawiązywać do programu w danym tygodniu.
Zwycięzca otrzymuje 3 500 punktów na nagrody.
W tym tygodniu czekamy na Wasze inspiracje z 2 tygodnia - w związku z tym, że w programie zostało przygotowane leczo, możecie np. w zgłoszeniu zaproponować swoją wersję leczo. Jeśli inspiruje Was makaron 4 sery, czekamy na Waszą wersję z makaronem lub sosem serowym, itd.
2 TYDZIEŃ:
Doradca Smaku III, odc. 5: Makaron 4 sery
Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo
Doradca Smaku III, odc. 7: Ciasto bez pieczenia "Charlotte"
Doradca Smaku III, odc. 8: Gulasz cielęcy z białym sosem
Swoje zgłoszenia wysyłajcie do nas na adres [email protected]