Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo

5.0
(61)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt.
cebula 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej do smażenia
pomidory 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo

Kroki postępowania

1
Sparzone wrzątkiem pomidory obieramy ze skóry. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubszą kostkę. Tak samo kroimy cukinię, cebule oraz pomidory. Czosnek kroimy w cienkie plasterki.
Krok 1 - Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo foto
2
W garnku, na małym ogniu, rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Najpierw podsmażamy na nim paprykę. Następnie dodajemy cebulę i cukinię. Po chwili dodajemy czosnek i smażymy dalej razem.
Krok 2 - Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo foto
3
Doprawiamy ziołami prowansalskimi, papryką ostrą oraz solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy pomidory i dusimy kilka minut ( ok. 7 minut) , aż warzywa będą miękkie.
Krok 3 - Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo foto
4
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dawid Groszek 31.01.2015 23:58
super na pewno skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak