Sposób przygotowania

Płatki owsiane wymieszać z maślanką i odstawić na 15 - 30 minut.
Po tym czasie dodać jajka, rozpuszczone masło i dobrze wymieszać. Dodać pozostałe składniki, delikatnie wymieszać, odstawić, by ciasto odpoczęło, na około 10 minut (lekko się w tym czasie napuszy).
Smażyć na średnim ogniu, nalewając nie za grube placki, ponieważ szybko się rumienią i mogą \'nie dojść\' w środku. Najlepiej bez dodatku tłuszczu. Podawać z syropem klonowym, owocowym, smażonymi owocami, lub z czym lubicie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !