Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmarzyć pieczarki w 1 łyżce oleju, aż się zrumienią ( nie solić, żeby nie puściły soku). Obrać cebulę i pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Do zrumnienionych pieczarek dodać cebulę, marchewkę, olej i smarzyć jeszcze około 5 min. Przełożyć wszystko do garnka, posypać mąką i zasmarzyć (nie zrumieniać). Następnie zalać 6 szlkankami zimnej wody, dodać 2 kostki rosołowe i zagotować. Do gorącej zupy dodać serek topiony, cały czas mieszać, aż się rozpuści. Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą Kucharek. Zupa niech się pogotuje a w tym czasie robimy mielone.
Mięso, jajko, bułkę tartą, musztardę, sól, pieprz wyrabiamy i formujemy maleńkie kuleczki. Podsmarzyć.
Dodać po kilka mielonych do każdej porcju zupy. Można przed podamiem posypać natką pietruszki. SMACZNEGO.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    smaczności- na sam widok człowiek ma apetyt:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    na pewno smaczna ta zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ale dobre !
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    skuszę się na taka zupkę z dodatkiem serka topionego;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mmm
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    śliczna
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    jeden talerzyk dla mnie poproszę:)
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    mniamuśna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !