Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmarzyć pieczarki w 1 łyżce oleju, aż się zrumienią ( nie solić, żeby nie puściły soku). Obrać cebulę i pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Do zrumnienionych pieczarek dodać cebulę, marchewkę, olej i smarzyć jeszcze około 5 min. Przełożyć wszystko do garnka, posypać mąką i zasmarzyć (nie zrumieniać). Następnie zalać 6 szlkankami zimnej wody, dodać 2 kostki rosołowe i zagotować. Do gorącej zupy dodać serek topiony, cały czas mieszać, aż się rozpuści. Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą Kucharek. Zupa niech się pogotuje a w tym czasie robimy mielone.
Mięso, jajko, bułkę tartą, musztardę, sól, pieprz wyrabiamy i formujemy maleńkie kuleczki. Podsmarzyć.
Dodać po kilka mielonych do każdej porcju zupy. Można przed podamiem posypać natką pietruszki. SMACZNEGO.