Sposób przygotowania

Mleko zagotować z odrobiną soli i łyżeczką masła,wsypać mąkę i tak długo podgrzewać mieszając,aż utworzy się kluch odrywający się od ścianek garnka.Lekko go ostudzić,następnie wbijać po jajku,zarabiając je w cieście.Przyprawić gałką muszkatołową.W garnku stopić resztę masła,zeszklić na nim posiekaną cebulę,dodać groszek,dusić 1 min.Podlać bulionem,gotować 15 min.Z ciasta dwiema łyżkami formować łezki.Wrzucać je do zupy i gotować 10 min.Całość przyprawić do smaku solą,pieprzem i cukrem.

Dodaj przepis do ulubionych

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    nigdy o takiej nie słyszałam ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    To usłyszałaś...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    To usłyszałaś...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !