Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Rybę pokroić na porcje, połowę filetów ułożyć w naczyniu, oprószyć przyprawą, posypać pokrojoną w plastry cebulą i przykryć resztą ryby. Posypać przyprawą, po wierzchu polać roztopionym masłem i zalać winem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i gotować okolo 10 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, wyłożyć na filety, oprószyć pieprzem i papryką. Włożyć do piekarnika i piec okolo 20 minut. Podawać z surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyborny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    rybka lubi pływać a tym bardziej w winie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !