Sposób przygotowania

Zagrzać szklankę mleka, dodać cukier i drożdże. Do pozostałego mleka dodać jajko, i mąkę oraz wyrośnięte drożdże i sól. Na talerz nalać kilka łyżek oleju. Posmarować nim dłonie i formować wyrośnięte ciasto w placki wielkości patelni. Układać na rozgrzany olej i smażyć do mocnego zarumienienia. Po zdjęciu z patelni natrzeć czosnkiem i posypać serem. Podawać z sosem tatarskim, majonezem lub ketchupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    coś dla odmiany czemu nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ciekawie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    uwielbiam langosze! jadlem je wiele razy na Slowacji! PYYYYYYYYYYYCHA!
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IgaKo

    pycha, pycha, pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    jadłam takie na Węgrzech dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    nie s?ysza?am jeszcze o tym
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    nie s?ysza?am jeszcze o tym
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    takiego czegoś jeszcze nie jadłam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !