Sposób przygotowania

CIASTO:
1 szklankę cukru upalić dolewając 1,25 szklanki wody i ostudzić.
Margarynę, ½ szkl. cukru i 5 żółtek utrzeć razem. Później dolewać stopniowo ostudzony upalony cukier i dokładnie wymieszać z mąką, sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika. Na koniec dać pianę ubitą z 5 białek. Połowę ciasta wylać na blaszkę.

NADZIENIE:
Orzechy posiekać, jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Orzechy, rodzynki, jabłka, kokos, 2 całe jajka i 2 łyżki cukru wymieszać razem i wyłożyć na połowę ciasta. Całość zalać drugą częścią ciasta i piec w piekarniku około 30-40 minut.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny piernik
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Robiłem ten piernik i rzeczywiście jest świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    Pięknie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    olivka

    Wyglada apetycznie, tak też pewnie smakuje. Kiedy będę robiła piernik - skorzystam z przepisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam pierniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    auper

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !