Sposób przygotowania

Pomidory i cebulę podlać małą ilością wody, dodać połowę porcji masła i dusić pod przykryciem na silnym ogniu. Gdy są miękkie przetrzeć. Z mąki i reszty masła sporządzić zasmażkę (białą), rozprowadzić przetartymi pomidorami i wywarem. Zagotować. Dodać sól, cukier do smaku, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Można podawać z mkaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam sos pomidorowy
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    to nie jest moje zdjęcie, prosiłam Admina o usunięcie, bo bardziej przypomina mus truskawkowy, niz sos pomidorowy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszny sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !