Sposób przygotowania

• 16dag sera białego
• 25dag margaryny
50 dkg cukru pudru
• 12 jajek
• 2 cukry waniliowe
• 1 budyń śmietankowy (bez cukru)
• 2 duże opakowania pierników w czekoladzie

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,
dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając, dodać zmielony
ser i utrzeć, pod koniec dodać budyń śmietankowy i ubitą pianę
z białek, lekko wymieszać łyżką. Połowę masy serowej wyłożyć
na posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blaszkę.
Ułożyć szczelnie pierniki, przykryć drugą połową masy,
upiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !