Sposób przygotowania

Obrany czosnek posiekać i utrzeć z solą. Sprawionego, oskrobanego i umytego karpia (bez głowy i ogona) w całości natrzeć dokładnie czosnkiem i zostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Piekarnik nagrzać do temperatury 170-180 stopni C. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Do wnętrza karpia włożyć 3/4 pęczka natki, spiąć szpilką do szaszłyków lub wykałaczkami, posmarować go olejem, ułożyć na żaroodpornym półmisku, obłożyć plasterkami masła i wstawić na około 30 minut do gorącego piekarnika. Podawać z ziemniakami i plasterkami masła, posypanymi posiekaną natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna rybka;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pycha ryba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię karpia:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam karpia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smakowite
  • 4
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    karp jest pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobra rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha karp
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Smakowita rybka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    uwielbiam mogę jeść w każdej ilości
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo lubię karpia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy rybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    uwielbiam to rybę, najczęściej jem ją na Boże Narodzenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super rybka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię karpia
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo lubię takie obiadki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo smaczna rybka nie tylko na obiad :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    uwielbiam tą rebę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    tym sposobem jeszcze nie robiłam ale pomysł super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !