Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszone lesne grzyby

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kg
maślaki

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone lesne grzyby

Grzyby czyscimy i kroimy na mniejsze kawalki. Rozkladamy na blasze i suszymy w piekarniku rozgrzanym do 50 stopni przez minimum 6-8 godzin az beda suche. Ja trzymam swoje grzyby w poszewce na jaska. Przez material grzyby oddyhaja i zawsze moge je powiesic na kaloryfer by dosuszyc gdyby zaistniala obawa ze zawilgly.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 10.04.2011 19:41
też suszę,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak