Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron koperkowy z sosem łososiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron koperkowy
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
łosoś wędzony plastry 15 dag
serek homogenizowany 200 gr
papryka żółta 1 szt
sok z cytryny
koper 1 pęczke
masło
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron koperkowy z sosem łososiowym

Cebulę dymkę umyć i drobno pokroić. Papryki umyć, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z odrobiną masła. Poddusić cebulę i paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Do duszących się warzyw wlać sok z cytryny i dodać serek homogenizowany. Gotować na małym ogniu przez kilka minut. Na samym końcu dodać pokrojonego łososia i posiekany koperek. Na talerz wyłożyć makaron i polać go przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak