Sposób przygotowania

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski.
Dodać pokrojoną margarynę, żółtka i cukier i zagnieść ciasto.
Zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na 30 minut.
Śliwki wymieszać z płatkami.
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać kisiel i jeszcze chwile ubijać, aż piana połączy się z kisielem.
Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia.
2/3 ciasta wyłożyć na dno blachy.
Na ciasto wyłożyć śliwki, następnie pianę i na koniec zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez 50 minut.
Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ale smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    prezentuje się bardzo domowo i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Moje ulubione ciasto, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !