Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajka, cukier puder, cukier waniliowy, śmietanę, oliwę i spirytus. Ze wszystkich składników dokładnie wyrobić ciasto, zbić tluczkiem, przykryć ściereczką i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie ciasto cienko rozwałkować. Pokroić na paski szer 3 cm długości 5 cm, naciąć przez środek i przewinąć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Faworki osuszyć na bibule i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Pączki w tym roku już robiłam, ale teraz pora na faworki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    takie domowe są najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    lubię takie pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    uwielbiam faworki!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Faworki uwielbiam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    nie tylko na karnawał

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !