Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, ostudzić, zemleć w maszynce. Do masy dodać mąkę, jajko, sól i wyrobić. Z ciasta formować krążki i zawijać w nie brzoskwinie rozdrobnione. Zagotować wodę z solą, wrzucić knedle, ugotować i dokładnie odsączyć. Przyrumienić tartą bułkę, dodać tłuszcz, podgrzać. Knedle polać tłuszczem z bułką lub śmietaną z cukrem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    z brzoskwiniami nie jadłem
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    kolejny pomysł na knedle,,
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    to będzie pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !