Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierajac dodać żółtka, makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej połowy dodać kakao, do drugiej otartą skórkę z cytryny. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Ciasto jasne wyłożyć do formy, następnie wyłożyć ciasto ciemne, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godz.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetne połączenie smaków
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetna babeczka:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    prezentuje się wyśmienicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszny deser do kawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    śliczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !