Sposób przygotowania

Łopatkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju następnie przełożyć ją do większego garnuszka podlać wodą i dusić. Dodać do niej pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulkę oraz pokrojoną kapustę kiszoną. Dodać listek, ziele jeśli jest potrzeba to podlać wodą i gotować na małym ogniu. doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania możemy również dodać odrobinę suszonego majeranku i kminku. Bigos najlepiej smakuje kiedy się go gotuje na małym ogniu przez kilka dni.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam bigos \"domowej roboty\"
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda smacznie! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smacznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    domowy bigos najlepszy :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dawno nie jadlam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !