Sposób przygotowania

Jabłka obrać przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Dwie szklanki wody z cukrem zagotować, włożyć połówki jabłek, wlać rum i chwilę gotować. Gdy jabłka zmiękną, odstawić i pozostawić w płynie do ostudzenia. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać zmiksowane truskawki, wymieszać. Jabłka wyjąć, osączyć, ułożyć na półmisku i napełnić śmietaną. Podawać zchłodzone.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszny deser! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychotka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    świetny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczny deser.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !