Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Do miseczki wsypać mąke, dodać zółtka, wino i za pomocą trzepaczki wyrobić gęste ciasto, odstawić je na około 30 minut. Jabłka umyć, obrać i wyjąć gniazda nasienne. Obrane jabłka pokroić na 1 cm plasterki. Do głebokiej patelni/rondelka wlać olej. Białka ubić na sztywną pianę i dodać je do przygotowanego ciasta. Każdy kawałek jabłka obtaczać w przygotowanym cieście. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.
Moja rada: najlepiej usmażone plasterki jabłek ulożyć na papierze kuchennym, aby ociekły z tłuszczu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !