Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę (około 1,5 l), włożyć obrane i pokrojone w kostkeczkę ziemniaki i marchewkę. Gotować około 10 ,minut, po tym czasie włożyc surową białą kiełbasę i kawałek wędzonego boczku. Wszystko gotować, aż do momentu gdy kiełbasa będzie miękka. Następnie wyjąc kielbasę i pokroic ją w plasterki. Do garnka wlać zakwas na żurek- wszsytko ze sobą wymiesaći gotować około 10 minut. Doprawić solą, przyprawą uniwersalną i pieprzem do smaku. Przed podaniem dodać do żurku białą kiełbasę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Zapomniałam dopisać, aby cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Nastepnie trzeba ją dodać do żurku (najlepiej w tym samym momencie co doprawiamy żurek). :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !