Sposób przygotowania

cebulę i czosnek obrać,cebulę pokroić w kosteczkę a czosnek posiekać,rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę,dodac mielone mięso i przysmażyć na dużym ogniu wymieszać z koncentratem pomidorowym,przyprawić do smaku solą i curry wymieszac i jeszcze chwilę smażyć na małym ogniu,dodać migdały słupki i wymieszać zdjąć z ognia,dynie umyc i przekroić wzdłuż na pół,usunąć środki z pestkami pozoatawiając warstwę miąższu przy skórce,napełnic połówki farszem,zawinąć w folię aluminiową i zapiec w piekarniku ok.1godz.i 15min.w temp.175st.miętę i natkę opłukać i posiekaćcytrynę sparzyć i zetrzeć skórkę,skórkę wymieszać z posiekanymi ziołami i kwaśną śmietaną,przyprawic do smaku solą i pieprzem,gotową dynię podawać z dodatkiem przygotowanego sosu,udekorowac miętą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszniutka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    To jest coś! Szukałam ostatnio przepisu na dynie - świetne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !