Sposób przygotowania

Wiśnie odmróź, opłucz i osusz na sitku. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka, ciągle miksując. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i kakao, dodawaj stopniowo do masy, na przemian z mlekiem. Foremki do babek posmaruj odrobiną masła i oprósz mąką. Przelej masę (do 2/3 objętości foremki) i powtykaj ciasto wiśnie. Piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone babki wyjmij z foremek i polukruj gotową czekoladową polewą do ciast. Udekoruj kolorowymi drażetkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być smaczne bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !