Sposób przygotowania

1. Ciasto : śmietanę wymieszać z drożdżami i cukrem ,aż do rozpuszczenia się drożdży.
2. Mąkę posiekać z margaryną . Dodać sól i śmietanę z drożdżami . Wyrobić ciasto aż będzie gładkie i lśniące
3. Odstawić pod przykryciem na 30 minut .
4. Farsz : grzyby,kapustę kiszoną ugotować aż do miękkości,przemielić przez maszynkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Cebule drobno pokroić i zeszklić na margarynie dodać do pieczarek ,kapusty wymieszać
6. Ciasto podzielić na kilka mniejszych części , z każdej części uformować wałeczek , który należy rozwałkować na długi prostokąt . Na środku prostokąta [ na całej długości ] ułożyć farsz . Jeden brzeg ciasta założyć za farszem i docisnąć . Zrolować do drugiego brzegu ciasta . Powstały wałek lekko spłaszczyć i pokroić na ukos tak jak kroi się kopytka .
7. Ulepione paszteciki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze .
8. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut - do zrumienienia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Uwielbiam takie pyszności.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Mam pytanie- 30 dkg drożdzy wystarcza na 3kg mąki . Nie wiem ile tej mąki trzeba ,czy nie aby 3 szklanki ? Szukam takich przepisów ale z tego nie mogę się wyznać....proszę więc o wyjaśnienie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !