Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kaszubski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 1/3 szkl
filet śledziowy 50 g
szczypiorek usiekany w/g uznania
rzodkiewka kilka
sos majonezowy 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kaszubski

Rzodkiewkę opłukać,obrać ,zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,połączyć z majonezem,śmietaną ,pokrojonymi w kostkę filetami śledziowymi oraz pokrojonym drobno jajkiem i posiekanym szczypiorkiem,doprawić do smaku solą i pieprzem podawać do ryb gotowanych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 16.03.2012 15:15
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak