Sposób przygotowania

Oczyścić i umyć kurki spłukując je w lekko zakwaszonej cytryną wodzie. Włożyć do rondla z łyżeczką rozgrzanego masła chwilę smażyć bez przykrycia aby odparować nieco sok. Dodać resztę masła, posypać pieprzem, posolić, i dusić około 10 min. W tym czasie ugotować makaron mieszając od czasu do czasu.gdy makaron jest prawie miękki wlać kubek zimnej wody, odstawić z ognia i pozostawić pod przykryciem około 10 minut. Odcedzić, do gorącego makaronu dodać ser, całe jajka rozbite jak na jajecznicę, posolić i posypać pieprzem, wymieszać. Wyłożyć na półmisek i posypać uduszonymi grzybkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !