Sposób przygotowania

Zmiksować jajka z mlekiem, mąką, skórką cytrynową oraz solą. Na rozgrzanej, posmarowanej odrobiną oleju patelni usmażyć 2 naleśniki. Gotowe złożyć na pół, a potem w rożki i podsmażyć na złoty kolor na łyżce masła.
W rondelku rozpuścić 4 łyżki masła, dodać sok pomarańczowy i zagotować. Wymieszać z cukrem oraz skórką pomarańczową i podgrzewać 3 minuty.
Ciepłe, przełożone na talerz naleśniki polać ciepłym masłem pomarańczowym. Można także podawać naleśniki ze świeżymi owocami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę wypróbować ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !