Sposób przygotowania

Mięso usmażyć na patelni. Sos sojowy wymieszać z miodem, winem, przeciśniętym przez wyciskarkę czosnkiem oraz z 1/5 szkl. wody. Marynatę wylać na patelnię, na której smażyło się mięso, doprowadzić do wrzenia, dodać udka, dusić wszystko ok. 1h. Żurawinę zmiksować z dżemem, dodać sok wyciśnięty z cytryny, chrzan, musztardę, doprawić solą, pieprzem i papryką. Sos serwować oddzielnie do uduszonego na miękko mięsa. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    tak urozmaicone smakowo skrzydełka na pewno są przepyszne;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !