Sposób przygotowania

Ugotuj rosół z ok. 1,5 litra wody, kurczaka i włoszczyzny. W połowie gotowania wrzuć do zupy obrany, pokrojony na kawałki imbir i całe papryczki chili. Brokuł podziel na różyczki, a cytryny sparz. Z jednej wyciśnij sok, drugą pokrój w plasterki. Wyjmij mięso z rosołu, pokrój je na kawałki i wrzuć z powrotem do zupy. Wlej mleko kokosowe i gotuj jeszcze przez ok. 10 minut. Pod koniec dodaj różyczki brokułu oraz sok. Posól do smaku. Zupę serwuj gorącą udekorowaną plasterkami cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    Imbir jest bardzo zdrowy, polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !