Sposób przygotowania

Umyte i uprzednio namoczone grzyby ugotować w wodzie w której się moczyły. Obrane buraki zatrzeć na tarce, zalać zimną wodą, dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę oraz przyprawy i zagotować. Odstawić wywar do wystygnięcia, potem przecedzić przez sito i połączyć z wywarem z grzybów. Wszystko podgrzać i po odstawieniu z ognia doprawić do smaku solą i kwaskiem cytrynowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    wyśmienity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    uwielbiam barszczyk
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietny barszczyk mi wyszedl z tego przepisu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    jak zawsze dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha barszczyk;)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Uwielbiam czerwony barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !