Sposób przygotowania

Soczewicę ugotować.Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na oleju następnie ostudzić.Jajko gotowane posiekać.Ziemniaki i soczewice przekręcić przez maszynkę do mięsa i dodać cebulę i jajko.Doprawić do smaku solą,majerankiem i pieprzem.Wyrobić masę.Zagnieść ciasto,rozwałkować.Wycinać krążki.Nakładać na każdym krążku porcję farszu,uformować pierogi.Pierogi porcjami wrzucamy na gorącą wodę,mieszamy i gotujemy kilka minut,do wypłynięcia.Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową.Polewamy zrumienioną,pokrojoną w kostkę cebulą,SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    nie wiem po co drożdże w przepisie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !