Sposób przygotowania

Upiec biszkopt wg tego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/95797/prosty-przepis-na-biszkopt.html następnie po wystudzeniu przekroić go na 3 części.
Przygotować dowolny poncz (ja zrobiłam tak: w ok. ½ szklanki gorącej wody rozpuściłam ok. 2 łyżek kawy rozpuszczalnej i dodałam trochę alkoholu)
Następnie żółtka ubić z cukrem do białości tak żeby nie było czuć grudek cukru lub zrobić z niego wcześniej cukier puder. Dodawać po łyżce serek mascarpone i całość dokładnie mieszać. Na samym końcu dodać do masy kremówkę ubitą na sztywno i delikatnie wymieszać.
Jeden blat ciasta ułożyć najlepiej w tortownicy, nasączyć go a następnie wyłożyć 1/3 masy. Powtórzyć tak z pozostałym ciastem na wierzchu ma być krem mascarpone. Wierzch dowolnie udekorować (ja użyłam kakao oraz polewy czekoladowej) ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !