Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, a gdy wyrosną dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia, po tym czasie wałkować dość cienko, posmarować dżemem cały płat ciasta i zwinąć jak roladę, pokroić na kawałki i każdy naciąć z jednej strony, rozłożyć delikatnie, aby wyszedł kształt grzebyka, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem.
Piec na złoty kolor

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne te grzybki:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię drożdżowe i na pewno wypróbuję te wersje
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    powiem wam, że dżem porzeczkowy też jest ważny w tym przepisie, jego słodko-kwaśny smak wspaniale współgra ze smakiem ciasta drożdżowego
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mniam, akurat nie mam nic słodkiego pod ręką a tu takie cacka
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Czuję ten zapach z piekarnika....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !