Sposób przygotowania

Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto, schłodzić w lodówce. Usmażyć dżem rabarbarowy. Trochę więcej niż połowę ciasta wyłożyć na tortownicę (dno i boki do połowy wysokości) i podpiec w gorącym piekarniku. Wyjąc, posypać spód wiórkami kokosowymi, nałożyć dżem rabarbarowy i znowu posypać wiórkami kokosowymi. Na końcu wszystko posypać dość grubo kruszonką cz pozostałego ciasta. Wstawić do piekarnika ii dopiec na rumiano. Zarumienione ciasto wyjąc, przykryć pianą ubitą z 4 białek i jeszcze wstawić do przestudzonego piekarnika (na najmniejszym ogniu)Gdy piana nabierze koloru słomkowego wyjąc ciasto.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !