Sposób przygotowania

Cukier puder przesiać z cukrem waniliowym. Margarynę roztopić. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Do ubitej dodać mąkę i margarynę i delikatnie wymieszać. Masę biszkoptową wylewać na blaszkę robiąc cienkie placuszki i piec w temp. 180-200\'C ok 3-5 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    Ile wychodzi Ci średnio takich chipsów ? Ja robiłam kiedyś ale wyszło mi chyba tylko 10. Można je powyginać tylko szybko tak by się nie połamały.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Średnio to między 100-120 sztuk. Tak ja też niekiedy kładę je zaraz ciepłe na butelkę i ile się wyginają bo dopasowuję się do kształtu, albo zwijam i wykrzywiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    PYSZNE POLECAM
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawy przepis.
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajna przekąska
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    fajny pomysł:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !